Småländsk lingonsillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Småländsk lingonsill

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min( + 48 h )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Sats (5dl)

    • 210 gram

      Inläggningssill (fpk)
    • 1 styck

      Silverlök
    • 1 st liten

      Äpple (syrligt)
    • 1 msk

      Pepparrot (nyriven)
    •  

      Lingon till garnering
    • Lag:
    • 1.50 dl

      Vatten
    • 0.50 dl

      Ättikssprit (12%)
    • 1 dl

      Strösocker
    • 1 dl

      Lingon (osockrade)
  • Gör så här:
    1. Koka upp lagingredienserna.
      Låt kallna helt.

    2. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple. Riv pepparrot.

    3. Varva sill, lök, äpple och pepparrot i en fin glasburk. Häll över kall lingonlag. Fyll på med vatten så att det täcker sillen. Garnera med färska eller frysta lingon.

    4. Sätt in i kylskåp i minst två dygn.

KOCK: Hestravikens WärdshusHestravikens Wärdshus

Uppdragsgivare:www.hestraviken.sewww.hestraviken.se

PASSAR TILL

Rågbröd -grundrecept

Rågbröd -grundrecept

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Maling Hellström (receptgivaren): "Hembakat rågbröd eller kavring är ett måste till..."

Kommentar
Om oss