GlöggsillBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Glöggsill

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 48 h )

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser (à 5 dl)

    • 200 gram

      5-minuterssill
    • 0.50 styck

      Rödlök
    • 1 st liten

      Äpple (syrligt)
    • Lag:
    • 4 dl

      Glögg
    • 3 blad

      Lagerblad
  • Gör så här:
    1. Skär sillfiléerna i cm-tjocka bitar. Skala och skiva lök tunt. Skala, kärna ur och skiva äpple.
       
    2. Varva sill, lök, lagerblad i en glasburk. Häll över kall glögg så att det täcker sillen.
       
    3. Sätt in i kylskåp i minst två dygn.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Rågbröd -grundrecept

Rågbröd -grundrecept

  • 2 h
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Använd den glögg som Du tycker om.
Vi använde en röd starkvinsglögg.

 

Kommentar
Om oss