Stuvad grönkål - långkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Stuvad grönkål - långkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Grönkål (fryst)
    •  

      Matfett till stekning
    • 1 dl

      Crème fraiche
    • 1 msk

      Sirap
    •  

      eller...
    •  

      Farinsocker
    •  

      Skinkspad
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Tina kålen i en gryta med lite matfett på medelvärme. Stöt sönder och rör om då och då.
       
    2. Tillsätt créme fraiche och sirap/farinsocker. Låt kålen sjuda på låg värme i ca 5 min. Späd eventuellt med lite skinkspad. Smaka av med salt och peppar.
       
    3. Servera kålen till skinka, korv eller andra kötträtter.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Långkål är en halländsk specialitet till Jul. Färska grönkålsblad kokas i skinkspad cirka 20 min, gräddstuvas och smaksätts med sirap.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Halländsk grönkål
0 voting
Stuvad spenat

Stuvad spenat

15 minEnkelt

Om oss