Sherrylax på vört (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Sherrylax på vört (plockmat)

  • 1 voting
    1Recension
    • 1 h

    • 11 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal snittar

    • 100 gram

      Laxfilé (färsk)
    • 2 skiva

      Vörtbröd
    • 1 stjälk

      Grönkål (färsk)
    • 1 styck

      Fikon (färska)
    • Lag:
    • 1 dl

      Sherry (torr)
    • 1 dl

      Vatten
    • 5 styck

      Kryddnejlika
    • 1 tsk

      Salt
    • Kräm:
    • 0.50 styck

      Palsternacka
    • 0.50 dl

      Mjölk
    •  

      Citronjuice
  • Gör så här:
    1. Skär laxen i mindre bitar.

    2. Lag: Häll ingredienserna i en kastrull.
      Låt koka upp och lägg i laxbitarna.

      Ta av kastrullen från plattan och låt laxen dra i lagen i 30-60 minuter.

    3. Kräm: Skala och tärna palsternacka.
      Lägg tärningarna i en kastrull med mjölk och låt sjuda i 10 minuter. Passa så att inte mjölken kokar över. Låt svalna något.

      Mixa med mixerstav.
      Smaksätt med salt och citronjuice.

    4. Skär vörtbrödet i små sanwichbitar.
      Riv grönkål i små bitar. Klyfta fikon.
      Lägg på lax, lite grönkål, kräm och fikon.

KOCK: Rent-a-ChefRent-a-Chef

Uppdragsgivare:www.rentachef.nuwww.rentachef.nu

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sherrylax på vört
Om oss