PumpagrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpagryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 400 gram

      Pumpa (rensad)
    • 250 gram

      Majskorn (burk)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 300 gram

      Kokt skinka (tjock skiva)
    • 400 gram

      Vita bönor i tomatsås
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Persilja till garnering
  • Gör så här:
    1. Skala och kärna ur pumpan. Grovhacka.
      Skala och finhacka lök.
      Tärna skinka.
      Hacka persilja.
       
    2. Koka pumpa och lök i lite vatten i ca 5 min.
       
    3. Tillsätt skinka, bönor och majs.
      Låt allt bli varmt.
      Smaka av med salt och peppar.
      Strö över hackad persilja.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kommentar
Om oss