Lägg till ingredienser

Antal bröd: 6

Jäst (färsk)

25,0 

gram

Vatten

5,0 

dl

Olivolja

1,0 

msk

Salt

2,0 

tsk

Durumvetemjöl

1,2 

liter

el. vetemjöl special

 

 

Mjöl till utbakning

 

 

Bakplåtspapper

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 210 gram)

Ingredienser

Jäst (färsk) 25,0 gram  

Vatten 5,0 dl  

Olivolja 1,0 msk  

Salt 2,0 tsk  

Durumvetemjöl 1,2 liter  

el. vetemjöl special  

Mjöl till utbakning  

Bakplåtspapper  

 

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Värm vatten till fingervarmt (37°C).

  2. Smula ner jästen i en bunke. Häll på lite fingervarmt vatten. Rör ut och häll sedan på resten av vattnet, olja, salt och mjöl.

  3. Arbeta degen kraftigt för hand eller i maskin. Degen ska vara kladdig. Låt jäsa övertäckt i 1-2 timmar.

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord. Knåda inte. Dela degen i portionsbitar. Smöra en ugnsplåt eller lägg på ett bakplåtspapper. Lägg på bullarna. Lägg över duk och låt jäsa i 2 timmar.

  5. Sätt ugnen på 225°C.

  6. Grädda mitt i ugn i cirka 15 minuter. Pensla med vatten mot slutet för att få bränd yta. Låt kallna på galler.

Kockens kommentar

Ciabatta betyder på italienska toffel, vilket man förstår när man ser formen. Det är ett fluffigt, lätt segt, men smakrikt bröd med knaprig skorpa som fått jäsa länge, ofta flera timmar. Durumvete har extra hög proteinhalt.

Fler recept inom Vitt bröd

Liknande recept som Ciabatta (bröd)

Annonser