Enkel carbonaragratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Enkel carbonaragratäng

  • 3 votings
    3Recensioner
    • 25 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 250 gram

      Tagliatelle (bandpasta)
    • 200 gram

      Rökt skinka
    • 2 dl

      Gröna ärter (frysta)
    • 5 dl

      Crème fraiche
    • 1 dl

      Hårdost (riven)
    •  

      Salt & peppar
  • Gör så här:
    1. Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
       
    2. Sätt ugnen på 225°C.
       
    3. Skär skinkan i tärningar. Smörj en ugnssäker form.
       
    4. Häll bort pastavattnet och blanda med crème fraiche, skinka och ärter. Lägg pastan i formen. Grovriv ost över.
       
    5. Gratinera i övre delen av ugnen i 15 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pasta har neutral smak och är kryddning och tillbehör i övrigt milda har rätten neutral smak. Ofta ingår köttfärs och andra lätt smakrika ingredienser varför gränsen mot smakrik pastarätt är diffus. Kraftfull, smakrik anrättning mi  LÄS MER
Kockens tips!

Gratängen kan frysas och senare värmas upp i ugn.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Enkel barbequesås

Enkel barbequesås

30 minEnkelt

Om oss