Ulrikas yoghurtlimpa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Ulrikas yoghurtlimpa

Lägg till ingredienser

Antal limpor: 1

Havregryn

2,0 

dl

Vetemjöl

5,0 

dl

Linfrön (krossade)

1,0 

dl

Hasselnötter

1,0 

dl

Russin

1,0 

dl

Bikarbonat

2,0 

tsk

Salt

1,0 

tsk

 

Lättyoghurt (naturell)

4,0 

dl

Honung (flytande)

0,5 

msk

Lingon (osockrade)

0,5 

dl

el. lingonsylt

 

 

Matfett till ugnsform

 

 

Ströbröd till form

 

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 994 gram)

Ingredienser

Havregryn 2,0 dl  

Vetemjöl 5,0 dl  

Linfrön (krossade) 1,0 dl  

Hasselnötter 1,0 dl  

Russin 1,0 dl  

Bikarbonat 2,0 tsk  

Salt 1,0 tsk  

 

Lättyoghurt (naturell) 4,0 dl  

Honung (flytande) 0,5 msk  

Lingon (osockrade) 0,5 dl  

el. lingonsylt  

Matfett till ugnsform  

Ströbröd till form  

 

Kock: Ulrika

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 15 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Blanda alla torra ingredienser.

  3. Tillsätt övriga ingredienser och blanda väl.

  4. Smörj (och bröa) en brödform. Häll i smeten.

  5. Sätt in nertill i ugn i 60 minuter.

Kockens kommentar

Ger ett fast och smakrikt bröd. Yoghurt kan bytas ut mot filmjölk. Linfrön kan bytas ut mot andra frön t.ex. solrosfrön och/eller olika kross och kli. Honung kan bytas ut mot sirap eller socker. Hasselnötter kan utelämnas eller bytas mot andra nötter.

Alternativ

Skärgårdslimpa

Havrelimpa

Fler recept inom Mörkt bröd

Liknande recept som Ulrikas yoghurtlimpa

Annonser