Äppelpaj (fruktpaj)

Äppelpaj (fruktpaj)

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Pajer

    • Pajdeg:
    • 3 dl

      Vetemjöl
    • 125 gram

      Smör
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1.50 msk

      Vatten
    •  

      Plastfilm
    •  

      Pajform (låg kant)
    • Fyllning:
    • 3 styck

      Äpple
    •  

      el. annan frukt
    •  

      Kanel (mald)
  • Gör så här:
    1. Sätt ugen på 225°C.

    2. Häll mjöl och socker i en bunke.
      Arbeta in matfettet till grynig massa.
      Tillsätt vatten och knåda ihop.

    3. Smörj en form med matfett.
      Tryck ut degen jämnt i formen.

    4. Pajskalet bör förgräddas i ugn i cirka 10 minuter, vilket ger fastare skal.

    5. Skala, ta ut kärnhus och skiva äpplen.
      Bred ut äpplen i formen.
      Strö över socker och kanel.

    6. Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Kockens tips!

Äggula kan tillsättas degen, vilket ger fastare deg. Socker kan utelämnas i degen. Deg som kavlas ut måste vila i kylskåp i minst 30 minuter.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Äppelpaj (smulpaj)

Äppelpaj (smulpaj)

45 minEnkelt

0 voting
Amerikansk stor äppelpaj
Om oss