Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
1 kilo
VildsvinsstekTimjan (torkad)
Salt & peppar
1 kilo
Potatis1 dl
Matolja (majs)Salt (grovt havssalt)
2 styck
Tomater2 styck
Rödlök1 dl
Portvin2 dl
Rött vin2 dl
Steksky+vatten1 msk
Vinbärsgelé1 msk
Viltfond (konc)Trikiner, trikinos
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
OBS! Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig masksjukdom - trikinos. Kött som saluförs skall vara vetrinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda trikinerna. Läs mer via länken ovan.