Grillad entrecôteBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad entrecôte

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 5 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 skiva

      Entrecôte
    • 1 dl

      Grillolja
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 120 gram

      Aromsmör
    • 1 kilo

      Rotfrukter
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut köttet ur kylskåpet. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.

    2. Förbered alla tillbehör till maten. Ta fram tallrikar, bestick m.m. Eget aromsmör tillagas i god tid (se separat recept i högerkolumnen).

    3. Pensla köttet med grillsås.

    4. Grilla köttet 3-7 min på var sida tills köttet fått fin färg och beroende på hur genom­stekt som man vill ha köttet. Testa med ett snitt i köttbiten. Låt köttet vila i 5 minuter.

    5. Grilla samtidigt rotfrukterna enligt separat recept (länk i högerkolumnen).

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Passar till

Grillad majs

Grillad majs

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Enkelt
Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Oxköttsrätter är oftast smakrika, vare sig rätten är mager eller kaloririk. Dels är köttet smakrikt, dels tillbehören. Sött, surt och salt blandas om vartannat. Såserna är smakrika på olika sätt, liksom tillbehören.  LÄS MER
Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss