Brasgädda à la BengtBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Brasgädda à la Bengt

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h( + 30 min )

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Gädda (1-2 Kg)
    • 1 styck

      Gul lök
    • 1 styck

      Purjolök
    • 1 styck

      Morot
    • 1 stjälk

      Stjälkselleri
    • 1 knippe

      Örtkryddor (färska)
    • 50 gram

      Smör
    •  

      Peppar till smaksättning
    •  

      Tidningspapper
    •  

      Bakplåtspapper
    • Tillbehör:
    • 0.80 kilo

      Potatis (färsk)
    •  

      Om utegrillning >
  • Gör så här:
    1. Tänd en brasa ute eller i öppna spisen.
       
    2. Förbered: Strimla morot, selleri, lök, purjolök och grovhacka örtkryddorna.

      Rensa gäddan men behåll huvudet.
      Salta och peppra i buken och stoppa in alla ingredienser där samt en stor klick smör.
       
    3. Paket: Smöra, salta ett bakplåtspapper.
      Rulla in gäddan i pappret. Linda in paketet med en 8-10 lager fuktat tidningspapper.
       
    4. Stek: Maka undan ved i brasan.
      Lägg paket i askan, maka tillbaka glöd, lägg på ved. Låt ligga i 35-40 minuter.
       
    5. Potatis: Koka i lättsaltat vatten.
       
    6. Veckla ut fisken ur pappret, dra av skinnet. Garnera med örtkrydda.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrik mat är alltid svårare att kombinera med dryck än rätter med "ren, enkel" smak. Rätter kan vara smakrika pga att många smaker ingår, som t.ex. i rätten Ugnstekt hälleflundra med oliver och parmesan i paprikacoulis. Rätten kan också ha en särpräglad smak t.ex. av fänkål, eller körvel i kombina  LÄS MER
Kockens tips!

I praktiken kan de flesta ätbara fiskarna braslagas på detta sätt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ris à la Malta

Ris à la Malta

30 minEnkelt

Om oss