Kycklingdelar i panna

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Kycklingdelar i panna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingdelar (med ben)

1,0 

kilo

Matfett till stekning

 

 

Salt & peppar

 

 

Persilja till garnering

 

 

 

Tillbehör:

 

Långkornigt ris

3,0 

dl

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 274 gram)

Ingredienser

Kycklingdelar (med ben) 1,0 kilo  

Matfett till stekning  

Salt & peppar  

Persilja till garnering  

 

Tillbehör:

Långkornigt ris 3,0 dl  

Kock: Spisa

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (30 min )

  1. Ris: Koka ris enligt anvisning på förpackning, i dubbla mängden lättsaltat vatten i cirka 20 minuter.

  2. Kyckling: Hetta upp matfett i en hög stekpanna på medelhög värme och bryn kycklingdelarna runt om i några minuter tills de är gyllenbruna.
    Salta och peppra.

  3. Efterstek: Sätt på lock och sänk till medellåg värme. Efterstek i ca 10 minuter.

  4. Garnera med persilja.

Kockens kommentar

Kyckling i panna är enkelt och kan lätt varieras. Hel kyckling lagas bäst i ugn, som ger jämnare temperatur och krispigare skinn.  Färdigstyckade kycklingdelar finns att köpa färsk eller fryst.

Passar till

Pressad potatis

Kokta rotfrukter

Fler recept inom Kyckling i panna

Liknande recept som Kycklingdelar i panna

Annonser