Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramellBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokos- och limesorbet med citrussallad och marsalakaramell

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 styck

      Gelatinblad
    • 200 gram

      Kokosmjölk
    • 3 styck

      Lime
    • 2 styck

      Grapefrukt
    • 0.50 dl

      Vatten
    •  

      Honung (flytande)
    •  

      Glassmaskin
    • Lag:
    • 1.30 dl

      Strösocker
    • Sås:
    • 0.50 dl

      Marsala starkvin
  • Gör så här:
    1. Socker(honungs)lag: Blanda socker, vatten och honung i en kastrull. Värm den lätt så att sockret löses upp. Låt svalna.
       
    2. Sorbet: Blötlägg gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Finriv limeskal, pressa saft.
      Blanda sockerlag, limejuice, kokosmjölk och vatten.

      Värm lite av sorbetmassan och tillsätt gelatinbladen så att de löser sig. Ta av från värmen. Blanda med resten av massan och tillsätt 1/3-del av limeskalen. Kör i glass-maskin till önskad konsistens.
       
    3. Citrussallad: Skala grapefrukt och "filéa ut" klyftor. Blanda försiktigt med lite limeskal och smaksätt med lite honung.
       
    4. Marsalasås: Koka ihop ingredienserna till simmig sås. Späd med vatten om den blir för tjock. Ringla över citrussalladen.

KOCK: SkåvsjöholmSkåvsjöholm

Uppdragsgivare:www.skavsjoholm.sewww.skavsjoholm.se

Kockens tips!

Utan glassmaskin: Häll smeten i en bunke och ställ i frysen. Frystid 3-4 timmar. Rör om efter halva tiden, eller fler gånger.

Kommentar
Om oss