Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
6 styck
Ägg125 gram
Ansjovisfiléer (rensade)2 dl
Crème fraiche mini (5%)2 msk
Gul lök (hackad)2 msk
Gräslök (hackad)1 krm
VitpepparPotatis (kokt)
Hårt bröd
och/eller
Kavring
2 styck
Ägg (gula)2 msk
Dill (finhackad)KOCK: SpisaSpisa
Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu
Detta är, som så ofta, en variant av klassisk gubbröra som innehöll kokt potatis och inte crème fraiche.
Klassisk gubbröra:
Gubbarna kom hem hem från krogen på småtimmarna och hungern slog till. Vid titt i kylskåpet fanns det bara några kalla potatisar, ett par kokta ägg sedan frukosten, en burk ansjovis och några lökar, lite gräslök.
Äggen skalades och skars i lagom stora bitar tillsammans med den kalla potatisen, löken, ansjovisen. Gräslöken hackades och allt blandades med lite av ansjovisspadet.