GubbröraBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Gubbröra

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Ägg
    • 125 gram

      Ansjovisfiléer (rensade)
    • 2 dl

      Crème fraiche mini (5%)
    • 2 msk

      Gul lök (hackad)
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 1 krm

      Vitpeppar
    • Tillbehör:
    •  

      Potatis (kokt)
    •  

      Hårt bröd
    •  

      och/eller
    •  

      Kavring
    • Tillvalsalternativ:
    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 2 msk

      Dill (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Hårdkoka ägg 8-10 min. Lägg i kallt vatten och låt dem kallna. Skala.
       
    2. Hacka gul lök, de kokta äggen och ansjovisfiléerna, samt blanda med crème fraiche.
       
    3. Finhacka gräslök och strö över. Vrid några varv med vitpepparkvarn över anrättningen.
       

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Till gruppen salt rå fisk räknas främst olika sorters inlagd sill. Utmärkande är sältan, men i övrigt är smakrikedomen mycket varierande. Delvis mot våra principer, men av praktiska skäl har vi samlat flertalet inlagda sillsorter här. Inlag  LÄS MER
Kockens tips!

Detta är, som så ofta, en variant av klassisk gubbröra som innehöll kokt potatis och inte crème fraiche.

Klassisk gubbröra:

Gubbarna kom hem hem från krogen på småtimmarna och hungern slog till. Vid titt i kylskåpet fanns det bara några kalla potatisar, ett par kokta ägg sedan frukosten, en burk ansjovis och några lökar, lite gräslök.

Äggen skalades och skars i lagom stora bitar tillsammans med den kalla potatisen, löken, ansjovisen. Gräslöken hackades och allt blandades med lite av ansjovisspadet.

Kommentar
Om oss