Bröd med fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Bröd med fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön

Lägg till ingredienser

Antal frallor: 8

Smör el. margarin

100,0 

gram

Filmjölk (3%)

5,0 

dl

Jäst (färsk)

50,0 

gram

Salt

2,0 

tsk

Sirap

0,5 

dl

Linfrön (hela)

3,0 

msk

Kummin (hel)

2,0 

tsk

Solrosfrön

2,0 

msk

Bovetekross (gryn)

3,0 

msk

Brödkrydda

2,0 

tsk

Havregryn

1,0 

dl

Fullkornsvetemjöl

1,2 

liter

 

Garnering:

 

Sesamfrö

2,0 

msk

Linfrön (hela)

2,0 

msk

Solrosfrön

1,0 

msk

Ägg

1,0 

styck

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 207 gram)

Ingredienser

Smör el. margarin 100,0 gram  

Filmjölk (3%) 5,0 dl  

Jäst (färsk) 50,0 gram  

Salt 2,0 tsk  

Sirap 0,5 dl  

Linfrön (hela) 3,0 msk  

Kummin (hel) 2,0 tsk  

Solrosfrön 2,0 msk  

Bovetekross (gryn) 3,0 msk  

Brödkrydda 2,0 tsk  

Havregryn 1,0 dl  

Fullkornsvetemjöl 1,2 liter  

 

Garnering:

Sesamfrö 2,0 msk  

Linfrön (hela) 2,0 msk  

Solrosfrön 1,0 msk  

Ägg 1,0 styck  

 

Kock: Sofia

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 40 min )

  1. Smält matfett och häll i filmjölk. Värm till fingervarmt (ca 37°C).

  2. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 minuter.

  3. Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).

  4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.

  5. Sätt ugnen på 200°C.

  6. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna under bakduk.

Kockens kommentar

Fler recept inom Ljust bröd

Liknande recept som Bröd med fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön

Annonser