Bröd med fullkorn, bovete, lin- och solrosfrönBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bröd med fullkorn, bovete, lin- och solrosfrön

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 40 min

    • 14 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal frallor

    • 100 gram

      Smör el. margarin
    • 5 dl

      Filmjölk (3%)
    • 50 gram

      Jäst (färsk)
    • 2 tsk

      Salt
    • 0.50 dl

      Sirap
    • 3 msk

      Linfrön (hela)
    • 2 tsk

      Kummin (hel)
    • 2 msk

      Solrosfrön
    • 3 msk

      Bovetekross (gryn)
    • 2 tsk

      Brödkrydda
    • 1 dl

      Havregryn
    • 1.20 liter

      Fullkornsvetemjöl
    • Garnering:
    • 2 msk

      Sesamfrö
    • 1 styck

      Ägg
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och häll i filmjölk. Värm till fingervarmt (ca 37°C).

    2. Smula ner jästen i en bunke och häll över vätskan. Tillsätt salt, sirap, linfrön, solrosfrön, bovete, kummin, brödkryddor och havregryn. Låt svälla i ca 5 minuter.

    3. Blanda ner mjölet och arbeta degen tills den släpper bunkens kanter. Strö över ett tunt lager mjöl och låt degen jäsa under bakduk till dubbel storlek (ca 30 min).

    4. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda degen till kakor. Lägg kakorna på bakplåtspapper på en plåt. Lägg över bakduken och låt jäsa i 30 minuter.

    5. Sätt ugnen på 200°C.

    6. Pensla kakorna med uppvispat ägg och strö över frön. Grädda i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Låt kakorna svalna under bakduk.

KOCK: SofiaSofia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar
Liknande recept
Om oss