VaniljkrämBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vaniljkräm

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Mängd dl

    • 2 styck

      Ägg (gula)
    • 3 dl

      Mjölk
    • 2 msk

      Strösocker
    • 1 msk

      Potatismjöl
    • 1 msk

      Vaniljsocker
    •  

      el. vannilinsocker
  • Gör så här:
    1. Vispa samman ägg, mjöl, potatismjöl och socker i en kastrull.

    2. Låt sjuda på medelvärme under konstant vispning tills krämen tjocknat.

      Krämen får inte koka! Lyft upp kastrullen från värmen om så behövs.

    3. Låt kallna. Smaksätt med vaniljsocker.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR T.EX. TILL

Jordgubbstårta

Jordgubbstårta

  • 20 min
  • 10 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Krämen tjocknar ytterligare när den kallnat. Man kan också använda äkta vanilj (vaniljstång). Skär stången på mitten, skrapa ur fröna och tillsätt stång och frön före uppvärmning. Ta sedan ut stången.

Kommentar
Liknande recept
1 voting
Wienerbröd -Spandauer med vaniljkräm
Om oss