Våfflor med äggBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Våfflor med ägg

  • 0 voting
    0Recension
    • 45 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal våfflor

    • 75 gram

      Smör el. margarin
    • 4 dl

      Vetemjöl
    • 1 tsk

      Bakpulver
    • 2 krm

      Salt
    • 5 dl

      Mjölk
    • 2 styck

      Ägg
    •  

      Matfett till stekning
    • Tillbehör:
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 2 dl

      Sylt
  • Gör så här:
    1. Smält matfett och låt det svalna.

    2. Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och hälften av mjölken till en jämn smet. Rör ner ägg, matfett och resterande mjölk.

    3. Hetta upp våffeljärn på medelhög värme. Pensla laggen med matfett.

    4. Häll på knappt 1 dl smet.
      Grädda våfflan gyllenbrun.

    5. Vispa under tiden grädden. Servera våfflorna med grädde och sylt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

PASSAR TILL

Våfflor med jäst

Våfflor med jäst

  • 30 min
  • 9 Ingredienser
  • Enkelt
Kockens tips!

Det går att baka utan bakpulver, men de blir inte lika luftiga. Räkna med att det tar ca 3 minuter att grädda en våffla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Våfflor

Våfflor

45 minEnkelt

0 voting
Våfflor Italia

Våfflor Italia

1 h 10 minMedel

Om oss