Murasaki - särskild sojasåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Murasaki - särskild sojasås

  • 0 voting
    0Recension
    • 7 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    3 Ger antal dl

    • 2.50 dl

      Soja (japansk)
    • 0.50 dl

      Mirin
    • 2 msk

      Sake
    • 6 cm

      Kombu (havstång)
    • Tillval:
    • 0.50 dl

      Tamarisoja
    • Tillbehör:
    •  

      Burk (glas) med lock
  • Gör så här:
    1. Skär kombun i cm-stora bitar.

    2. Blanda ingredienserna i en glasburk med lock och ställ in i kylskåp.

    3. Låt stå i en månad eller i ett år.
      Smaken blir bättre med tiden.

      Snabbvarianten:

      För att slippa vänta i en månad eller mer, kan man fuska genom att koka upp såsen och låta den sjuda i några minuter. Sila den genom finmaskig sil(-duk) och låt svalna.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Passar till allehanda japansk och koreansk mat.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Murasaki - japansk sojasås
Om oss