Pressgurka

Pressgurka

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min( + 3 h )

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Slanggurka
    • 2 msk

      Ättikssprit (12%)
    • 4 msk

      Strösocker
    • 0.90 dl

      Vatten
    •  

      Salt
    •  

      Persilja (finhackad)
  • Gör så här:
    1. Skala gurkan slarvigt, så att lite mörkt skal återstår. Skiva den tunt. (Använd potatisskalare eller osthyvel).

    2. Salta lätt på gurkan och lägg i ett durkslag/såll med en tyngd ovanpå.  Låt ligga några timmar.

    3. Blanda en 123-lag, dvs 1 del ättika, 2 delar socker och 3 delar vatten. Vispa lagen tills sockret löst sig. Vrid några varv med pepparkvarn över.

    4. Lägg gurkan i en skål och täck med lag. Hacka persilja och strö över. Ställ kallt gärna i flera timmar.

PASSAR T.EX. TILL

Kokt oxbringa med ättiksgurka

Kokt oxbringa med ättiksgurka

  • 2 h 30 min
  • 8 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Passar till allehanda kött-, köttfärs- och fiskrätter. En enklare variant är Inlagd ättiksgurka.

Kommentar
Om oss