Nyponsoppa (efterrätt)

Nyponsoppa (efterrätt)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Nypon (torkade skal)

100,0 

gram

Vatten

1,0 

liter

Potatismjöl

1,0 

msk

Strösocker

0,5 

dl

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

1,5 

dl

Mandelbiskvier e.d.

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 303 gram)

Ingredienser

Nypon (torkade skal) 100,0 gram  

Vatten 1,0 liter  

Potatismjöl 1,0 msk  

Strösocker 0,5 dl  

 

Tillbehör:

Vispgrädde 1,5 dl  

Mandelbiskvier e.d.  

Tillagning (1 tim + 2 tim )

  1. Lägg nyponskalen i halva mängden vatten. Låt stå i några timmar.

  2. Koka nyponen mjuka i samma vatten. Det kan ta 20-30 min beroende på skalens tjocklek.

  3. Mixa soppan i matberedare eller med en handmixer. Passera soppan genom en sil.

  4. Koka upp resten av vattnet. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten och vispa ner blandningen. Koka upp igen. Tillsätt nyponmoset och sockret. Smaka av och låt kallna.

  5. Vispa grädde.

  6. Häll upp soppan i tallrikar och servera grädde och mandelbiskiver e.d. till soppan.

Kockens kommentar

Nyponsoppa är en svensk klassiker, som var mycket populär under krigsårens ransonering. Receptet hämtat från "Klassiska svenska smaker", en skrift som ges ut på 7 språk av Svenska Insitutet (>klicka Receptgivare). Fotograf: Pål Allan.

Fler recept inom Kall kräm, soppa

Liknande recept som Nyponsoppa (efterrätt)

Annonser