Smörgåstårta med lax och räkor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Smörgåstårta med lax och räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 15

Formfranska

2,0 

styck

Lax (kokt)

300,0 

gram

Lax (varmrökt)

300,0 

gram

Räkor (rensade)

500,0 

gram

Crème fraiche

3,0 

dl

Hovmästarsås

1,0 

dl

Smör el. margarin

40,0 

msk

 

Garnering:

 

Crème fraiche

2,0 

dl

Färskost (slät, naturell)

200,0 

gram

Dill

1,0 

knippe

Lax (kallrökt, skivad)

6,0 

skivor

Räkor (rensade)

150,0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 269 gram)

Ingredienser

Formfranska 2,0 styck  

Lax (kokt) 300,0 gram  

Lax (varmrökt) 300,0 gram  

Räkor (rensade) 500,0 gram  

Crème fraiche 3,0 dl  

Hovmästarsås 1,0 dl  

Smör el. margarin 40,0 msk  

 

Garnering:

Crème fraiche 2,0 dl  

Färskost (slät, naturell) 200,0 gram  

Dill 1,0 knippe  

Lax (kallrökt, skivad) 6,0 skivor  

Räkor (rensade) 150,0 gram  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Skala räkor. Mosa den kokta laxen och blanda med lite av crème fraichen. Skär formfranskan på längden. Skär bort brödkanterna.

  2. Bygg upp i olika lager enligt följande:

    Bröd
    Hovmästarsås
    Smör+skivad rökt lax
    Bröd
    Smör+ räkor
    Bröd
    Kokt lax+crème fraiche
    Bröd (nederst)

    Tryck till brödet lätt med handen för varje lager som byggts upp.

  3. Blanda crème fraiche med smältost och smeta runt hela tårtan. Kläd in sidorna med hackad dill. Garnera med räkor och lax.

Kockens kommentar

Smörgåstårta är utmärkt till buffé. Förbered gärna smörgåstårtan dagen innan, men garnera i sista stund. En smörgåstårta kan varieras i oändlighet efter tycke och smak.

PASSAR TILL

Botten till smörgåstårta

Smörgåstårta med rostbiff

Fler recept inom Smörgåstårtor

Liknande recept som Smörgåstårta med lax och räkor

Annonser