Smulans pepparkakshusBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Smulans pepparkakshus

  • 0 voting
    0Recension
    • 4 h( + 10 h )

    • 6 Ingredienser

    • Avancerat

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Antal hus

    • 1.20 kilo

      Pepparkaksdeg
    • Kristyr:
    • 4 dl

      Florsocker
    • 2 msk

      Ägg (vita)
    • Verktyg:
    •  

      Spritsverktyg
    •  

      Degsporre
    •  

      Degblandare
  • Gör så här:
    1. Dag 1: Tillaga pepparkaksdeg enligt bifogade recept eller köp färdig deg.

    2. Dag 2: Kavla ut degen jämt och tunt (2-3 mm). Skär ut väggar, fönster etc.

    3. Lägg degen på teflonbelagd bakduk på en plåt (bättre än bakplåtspapper). Låt degen torka minst 3 timmar, gärna över natt.

    4. Dag 2/3: Sätt ugnen på 175°C. Grädda cirka 5 minuter till fin färg.

    5. Kristyr: Vispa ihop florsocker och äggvita till en fast, men lätt och luftig kristyr. Gör gärna olika färger i olika bunkar med lite hushållsfärg. Lägg en handduk över bunken så att kristyren inte torkar.

    6. Montering: Fyll spritsen med kristyr (lägg handduk över spritsen när den inte används). Spritsa längs väggkanterna och sätt ihop. Håll still en stund tills de fastnat. Använd gelatinblad som fönster.

    7. Dekoration: Spritsa t.ex rutmönster på taket och små istappar. Använd olika spritsmunstycken för olika mönster. Använd stort runt knäckebröd som mark. Gör svampar o.d. i trädgården. Dekorera med det som man tycker är gott.

KOCK: T BaalackT Baalack

Uppdragsgivare:www.enlitensmula.comwww.enlitensmula.com

PASSAR TILL

Kockens tips!

Detta recept är hämtat från Konditori En Liten Smula i Norrtälje, som valdes till årets konditori 2004.

Kommentar
Liknande recept
Om oss