Lägg till ingredienser

Portioner (ā 125g): 8

Hårdost

200.0 

gram

t.ex. Präst el. Grevé

 

 

Kittost

200.0 

gram

t.ex. Gruyčre

 

 

Getost (chčvre)

150.0 

gram

Färskost

100.0 

gram

Vitmögelost

200.0 

gram

Grönmögelost

150.0 

gram

 

Tillbehörsalternativ:

 

Vindruvor

 

 

Ostkex

 

 

Päron

 

 

Geléad sylt till ost

 

 

Hjortronsylt

 

 

Senap (stark)

 

 

Portvin

 

 

Rött vin

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
(Portionsvikt: 125 gram)

Ingredienser

Hårdost 200.0 gram  

t.ex. Präst el. Grevé  

Kittost 200.0 gram  

t.ex. Gruyčre  

Getost (chčvre) 150.0 gram  

Färskost 100.0 gram  

Vitmögelost 200.0 gram  

Grönmögelost 150.0 gram  

 

Tillbehörsalternativ:

Vindruvor  

Ostkex  

Päron  

Geléad sylt till ost  

Hjortronsylt  

Senap (stark)  

Portvin  

Rött vin  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (5 min )

  1. Välj minst 3 olika ostsorter, både hårda och mjuka. Välj ost med kraftigare smak än huvudrätten. Någon mögelost, get-fårost, färskost, hårdost, kittost.

  2. 250 gram per person är lagom om enbart ost och vin.

  3. Rumstempererad ost ger bästa smakupplevelser. Ta dock inte bort emballage förrän osten skall serveras.
    Paraffin och vax hyvlas bort före servering.

  4. Välj neutrala tilltugg som inte konkurrerar i smak. Neutrala kex, vitt bröd, milda frukter och grönsaker.

  5. Ät i smakordning, milda ostar först, avsluta med starka.

Kockens kommentar

Fransmännen äter vanligen ost utan tillbehör, med undantag för vitt bröd (baguette). Vindruvor är tveksamt om rött vin serveras till osten. Gelé och senap är lite udda tillbehör, som ger en extra smakupplevelse.

Fler recept inom Ostefterrätter

Liknande recept som Ostbricka

Annonser