30 min
11 Ingredienser
Enkelt
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
1 Antal portioner
70 gram
Senapspulver (engelsk)1 msk
Vetemjöl1.50 dl
Vatten1 msk
Ättikssprit (12%)el. vinäger
3.50 msk
Strösocker1 krm
Salt2 msk
Matolja2 tsk
Potatismjöl1 dl
Vispgrädde1 msk
ÄttikaTraditionell senap med pulver: Blanda senapspulver och mjöl i en skål. Koka upp vatten och tillsätt det hett under kraftig omrörning. Låt stå cirka 20 minuter. Rör ner ättika/vinäger, salt, socker, olja.
Kommentar:
Ger cirka 2 dl per portion.
Senap blir bäst om den får stå några dagar och "mogna". Förvara senap svalt i burk med lock.
KOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
ALTERNATIV
Senap kan varieras med olika mängd av ättika, vinäger, vin, matolja, peppar, salt, kryddnejlika, kanel, socker, pepparrot etc. enligt egen smak och uppfinningsrikedom.
Är senapen rinnig tillsätts lite stärkelsemjöl. Äggula och grädde ger mildare senap.