Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)

Ost- och pepparkaksstubbe (ostefterrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    10 Antal styck

    • 140 gram

      Ädelost
    • 1 styck

      Päron
    • 2 dl

      Lättglögg (vit)
    • 2 msk

      Strösocker
    • 4 styck

      Pepparkakor
    • 10 blad

      Stjälkselleri
    • Tillbehör:
    •  

      Plastfilm
  • Gör så här:
    1. Ädelosten skall vara rumsvarm. Rulla osten i plastfolie till en rulle, ca 3 cm tjock.
    2. Skala, kärna ur och skär päronet i klyftor. Koka päronklyftorna i glögg och socker i en kastrull i cirka 10 minuter tills de är mjuka. Låt klyftorna svalna i lagen.
    3. Krossa pepparkakor. Rulla ostrullen i smulorna. Skär rullen i små ”stubbar.
    4. Toppa med päronklyftor och blekselleriblad.

KOCK: Markus AujalayMarkus Aujalay

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Pågående arbete.  LÄS MER
Kockens tips!

Markus Aujalay utnämndes till Årets Kock i Sverige år 2004. Han har tagit fram ett antal spännande glöggtillbehör till BLOSSA glögg, varifrån detta recept hämtats.
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ost- och pepparkaksstubbe
Om oss