Påsar, papper, snöre

Påsar, papper, snöre

Påsar, papper och snören används på olika sätt i köksarbetet t.ex. följande.

Plastpåsar är bra till att bevara mat. Vissa varor t.ex. bröd förvaras dock bättre i papperspåse. Fryspåsarna är av speciellt material mer lämpat för frysning. Ett bra alternativ är plastförstärkta foliepåsar, t.ex. för infrysning av såser och soppor. Stekpåsar andvänds vid stekning i ugn eller micro för att bevara saft, smak och vitaminer.

Bakplåtspapper/-duk är ett alternativ till att smöra en ungsform eller ugnsplåt. Materialet är värmtåligt och gör att varan inte fastnar vid underlaget. Papper är en engångsprodukt, men det finns också dukar som kan diskas och återanvändas.

Smörpapper är ett glansigt papper liknande bakplåts­papper, men tål vanligtvis inte den heta värmen i ugnen. Smörpapper används som omslagspapper eller vid bak.

Hushållssnöre är tunt bomullssnöre som används för att binda upp (ihop) mat, t.ex. en köttbit, eller en fågel så att köttet inte faller isär under tillredning.

Recept med Påsar, papper, snöre

Det finns 65 recept med Påsar, papper, snöre

Annonser