Halländsk grönkålBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Halländsk grönkål

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 8 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1 styck

      Grönkål (färsk)
    •  

      el. fryst grönkål
    • 7.50 dl

      Skinkspad
    •  

      el. vatten + konc. fond
    • 1 msk

      Smör
    • 0.70 dl

      Grädde
    •  

      Strösocker
    •  

      Salt & vitpeppar
  • Gör så här:
    1. Färsk: Repa (riv) bladen från de grova stjälkarna. Skölj dem. Koka kålen mjuk i skinkspad eller i vatten + fond i cirka 30 minuter. Ta upp och låt rinna av. Grovhacka.

    2. Djufryst: Tina och pressa ur vattnet.

    3. Smält smör på medelvärme i panna och fräs kålen under omrörning några minuter utan att bränna den.

      Tillsätt grädde och låt småkoka i 5 minuter. Smaka av med salt, peppar och socker.  Smaken skall traditionellt vara ganska söt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Senapsgriljera skinka

Senapsgriljera skinka

  • 20 min
  • 6 Ingredienser
  • Medel
Kockens tips!

Rätten är klassisk till jul, varvid man brukar ha tillgång till skinkspad. Saknas skinkspad kan man ta vatten + koncentrerad kalvfond (1 msk per 3 dl vatten) eller buljongtärning (1 tärning per 5 dl vatten).

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stuvad grönkål - långkål
Om oss