Marinerad böckling (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marinerad böckling (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    8 Antal böckling

    • 8 styck

      Böckling (varmrökt)
    • Marinad:
    • 1 msk

      Rödvinsvinäger
    • 2 tsk

      Citronjuice
    • 3 msk

      Matolja
    • 1 tsk

      Senap
    • 0.50 tsk

      Salt
    • 1 krm

      Vitpeppar (nymald)
    • Garnering:
    • 1 msk

      Gul lök (hackad)
    • 2 msk

      Gräslök (hackad)
    • 2 msk

      Dill (finhackad)
    • 3 styck

      Rädisa
    • 1 msk

      Kapris
  • Gör så här:
    1. Rensa böcklig från inälvor och ryggben. Tag eventuellt bort skinnet (=mer lättätet). Lägg upp på fat.
       
    2. Blanda marinadens ingredienser och häll den över böcklingen.
       
    3. Skala och finhacka lök. Finhacka gräslök, dill och rädisor. Strö hacket och kapris över böcklingen.
       
    4. Ställ gärna rätten kallt någon timme eller mer för att "dra".

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Böckling är sill/strömming som saltats och varmrökts, helst med lövträved och enris.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Marinerad böckling
0 voting
Marinerade rödbetor
Om oss