Pestosoppa med fiskpinnarBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pestosoppa med fiskpinnar

  • 1 voting
    1Recension
    • 20 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 styck

      Fiskpinnar
    • 500 gram

      Gröna ärter (frysta)
    • 4 styck

      Potatis (kokt)
    • 1 liter

      Vatten till soppa
    • 4 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 3 msk

      Pesto (basilika)
    •  

      Matfett till stekning
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Skala och koka potatis om det inte finns färdigkokta (ca 20 min extra tid).

      Skär potatisen i mindre bitar.

    2. Häll vatten+fond och potatis i en kastrull och värm upp. Mixa med en mixerstav.

    3. Hetta upp matfett i stekpanna på medel­värme. Stek fiskpinnarna några minuter på var sida så att de blir genomvarma.

    4. Tillsätt ärter och pesto till soppan och låt allt bli varmt. Rör om. Smaka av med salt.

    5. Häll upp soppa i tallrikar. Dela fiskpinnarna på mitten och tillsätt dem i soppan.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Rätterna i denna grupp har tydlig sälta, men är sällan mycket salta. Rätten kan vara saltad, eller så är tillbehören tydligt salta t.ex. om ansjovis ingår eller att det är en sojasås till rätten. Fiskråvaran kan vara salt som t.ex. i fallet lutfisk. Ibland serveras lingon till fisk. Är sötman då dom  LÄS MER
Kockens tips!

Fiskpinnar är färdiglagad mat som säljs djupfryst i handeln. Enligt en studie av Testfakta 2004 är skillnaderna stor mellan olika sorter. Både när det gäller pris, hur feta de är och hur mycket fisk de egentligen innehåller. M.a.o. läs på förpackningen.

Kommentar
Om oss