2 h( + 24 h )
9 Ingredienser
Medel
Spara
Lägg till i lista
Betygsätt det
Dela
4 Antal portioner
2 kilo
Revbensspjäll med svål4 msk
Salt4 msk
Svartpeppar (nymald)12 klyfta
Vitlök6 st stor
Äpple1 dl
Sherry (torr)2 msk
HonungMatfett (smör)
800 gram
PotatisKOCK: PetterPetter
Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu
Tyvärr, för oss knaperälskande fettorädda, är det svårt att finna spjäll med svål i handeln. Oftast kan de dock beställas, så var ute i god tid.
Den knaperstekta svålen kan med fördel skäras av från spjällen och serveras vid sidan om t.ex. som drinktilltugg. Skär då också bort en del av det överflödiga fettet innan servering.
För att hela svålen skall bli knaprig måste fettet kunna rinna av från svålen. Servera svålen varm, efter någon timme blir den mjuk.