BönkorvgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Bönkorvgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 40 min

    • 10 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    2 Antal portioner

    • 300 gram

      Olika (mat-)korvar
    • 80 gram

      Bacon (tärnad)
    • 200 gram

      Vita stora bönor (burk)
    • 0.50 styck

      Gul lök
    • 2.50 dl

      Vatten
    • 1 msk

      Kycklingfond (konc)
    •  

      Matlagningsmjöl
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Olivolja till stekning
    • Tillval:
    • 0.50 kruka

      Persilja
  • Gör så här:
    1. Skala lök och skiva den.
      Hacka eventuell persilja.

    2. Hetta upp olivolja i stekpanna på medelhög värme och stek korven tills den fått färg.

    3. Ta ur koven och stek på medelvärme bacon och lök ca 5 minuter.

    4. Lägg tillbaka korven och häll på vatten och fond. Tillsätt bönor. Rör ner lite matlagningsmjöl för tjockare konsistens.
      Låt småkoka i 15 minuter.

    5. Smaka av med salt och peppar.
      Späd med vatten om för tjockt.
      Strö över hackad ev. persilja.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Fläsk- och korvrätter är oftast smakrika. En salt köttbit t.ex. kassler eller rimmad fläsklägg kombineras gärna med smakrika tillbehör som senap, äppelmos o.d. Kött och tillbehör är oftare kraftfulla än magra, men kan vara magert vi  LÄS MER
Kockens tips!

Byt förslagsvis ut gul lök till purjolök om sådan finns tillgänglig.

Kommentar
Om oss