Marsipan, marsipanrosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Marsipan, marsipanros

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    1 Satser

    • 500 gram

      Mandelmassa
    • 4 dl

      Florsocker
    • 2 msk

      Glukos
    •  

      Karamellfärg
  • Gör så här:
    1. Mandelmassa
      Arbeta samman mandelmassa, florsocker och glukos till smidig massa. Använd potatismjöl till arbetsytan. Blanda in några droppar karamelfärg för önskad färg.

    2. Kavla ut marsipanen eller forma figurer för önskat ändamål. Använd plastfolie vid kavling på båda sidor av marsipanen, för att unvika att den fastnar. Blommor och blad är enkla att göra med hjälp av form eller degsporre.

    3. Marsipanros
      Kavla ut marsipanen mellan plastfolie till 3 mm tjocklek. Tryck ut 3 plattor ca 6 cm i diameter med matring eller glas.

    4. Lägg plattorna i rad ca 2 cm upp på varandra. Rulla ihop. Dela på mitten. Kläm till snittytan och vikt ut bladen.

KOCK: PiaPia

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Marsipan i olika färger finns att köpa färdig i handeln. Den är smidig och lätt att arbeta med. Klassisk prinsesstårta har grönt "omslag" och röd ros.

Kommentar
Om oss