PumpasoppaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pumpasoppa

  • 0 voting
    0Recension
    • 55 min

    • 12 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 1.50 kilo

      Pumpa
    • 1.50 styck

      Gul lök
    • 1 klyfta

      Vitlök
    • 2 tsk

      Timjan (torkad)
    • 4 dl

      Vatten
    • 3 msk

      Grönsaksfond (konc)
    •  

      el. buljongtärning
    • 2 dl

      Vispgrädde
    • 2 msk

      Tomatpuré
    •  

      Salt & peppar
    •  

      Örtkrydda till garnering
    •  

      Matfett till stekning
  • Gör så här:
    1. Skala och grovhacka lök, finhacka vitlök. Dela pumpan i skarvarna och skär bort skal, trådar och kärnor. Skär i små bitar.
       
    2. Fräs löken i en stor kastrull på medellåg värme tills den blir mjuk och glansig.
      Tillsätt vitlök, timjan och pumpa.
      Fräs ytterligare ett par minuter. Rör om.
       
    3. Tillsätt vatten och fond. Låt sjuda på låg värme under lock i cirka 35 minuter.
       
    4. Mixa soppan i matberedare eller med mixerstav. Tillsätt grädde och tomatpuré.
      Späd med vatten till önskad konsistens.
      Smaka av med salt. Låt koka upp.
       
    5. Garnera med örtkrydda och svartpeppar.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Passar till

Pumpasoppa à la Anne

Pumpasoppa à la Anne

  • 45 min
  • 12 Ingredienser
  • Medel
Rågsiktsbröd - grundrecept

Rågsiktsbröd - grundrecept

  • 1 h
  • 8 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kokta grönsaker blir lätt neutrala vid tillagning. Är kryddningen dessutom mild blir rätten neutral. En naturell mager sallad kan skapa problem ihop med dryck, främst ihop med vin, om sallden är besk. Fett och syra (dressing) mildrar dock effekten. Om en naturel  LÄS MER
Kockens tips!

Soppan är vackert gulorange och mild i smaken. Kan ätas kall, men bör då vara tunnare och gärna kryddstarkare.
Pumpa innehåller mycket vatten. Därför bör man begränsa vattenmängden vid tillagning och först senare späda till önskad konsistens.

Kommentar
Liknande recept
Om oss