Hjort-/rådjursköttgryta

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Hjort-/rådjursköttgryta

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hjort (grytbitar)

800,0 

gram

el. rådjur

 

 

Morot

1,0 

st stor

Rödlök

1,0 

styck

Purjolök

1,0 

styck

Rotselleri

150,0 

gram

Champinjoner (färska)

8,0 

styck

Enbär

12,0 

styck

Rött vin

3,0 

dl

Vatten

2,0 

dl

Vetemjöl

2,0 

msk

Matfett till stekning

2,0 

msk

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Persilja till garnering

 

 

Potatis

0,8 

kilo

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Perdera

Kryddigt rött vin
Pris: 68 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 599 gram)

Ingredienser

Hjort (grytbitar) 800,0 gram  

el. rådjur  

Morot 1,0 st stor  

Rödlök 1,0 styck  

Purjolök 1,0 styck  

Rotselleri 150,0 gram  

Champinjoner (färska) 8,0 styck  

Enbär 12,0 styck  

Rött vin 3,0 dl  

Vatten 2,0 dl  

Vetemjöl 2,0 msk  

Matfett till stekning 2,0 msk  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Persilja till garnering  

Potatis 0,8 kilo  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (2 tim )

  1. Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.

  2. Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.

  3. Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.

  4. Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.

  5. Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.

Kockens kommentar

Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".

PASSAR TILL

Kokt potatis

Fler recept inom Hjort, rådjur

Liknande recept som Hjort-/rådjursköttgryta

Annonser