VildsvinsgrytaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Vildsvinsgryta

  • 0 voting
    0Recension
    • 2 h

    • 15 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 800 gram

      Vildsvin (grytbitar)
    • 1 st stor

      Morot
    • 1 st stor

      Gul lök
    • 2 klyfta

      Vitlök
    • 1 blad

      Lagerblad
    • 2 msk

      Grönsaksfond (konc)
    • 5 dl

      Vatten
    •  

      Salt & peppar
    • Sås:
    • 150 gram

      Getost (chèvre)
    • 1 dl

      Grädde (matlagnings-)
    • 2 dl

      Buljong (från grytan)
    • 1 tsk

      Kummin (mald)
    • 10 blad

      Babyspenat (färsk)
    • Tillbehör:
    • 500 gram

      Pasta
    • Läs om:
    •  

      Trikiner, trikinos
  • Gör så här:
    1. Putsa köttet och skär i 2 cm tärningar.
      Skala morot och skär i halvtjocka skivor.
      Skala och skiva gul lök, riv vitlök.

    2. Blanchera: Lägg köttet i en kastrull och täck med vatten. Låt koka upp. Häll bort vattnet och tvätta köttet i rinnande vatten.

    3. Lägg tillbaka köttet i kastrull och täck med vatten. Tillsätt övriga ingredienser. Lägg på lock och låt småkoka cirka 1,5 timme tills köttet är mört. Salta och peppra.

    4. Tillaga pasta enligt förpackning.

    5. Sås: Skär getost i små bitar och blanda med grädde, buljong (från köttet) och kummin.
      Låt koka upp under omröring.
      Tillsätt spenatblad mot slutet.
      Ta upp köttet med hålslev och lägg i såsen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

ALTERNATIV

Kokt ris - grundrecept

Kokt ris - grundrecept

  • 20 min
  • 7 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Vilträtter är som regel mager, smakrik mat. Köttet, liksom tillbehören är mer eller mindre smakrika. Rådjurs- och hjortkött har mild viltsmak, medan älg, björn och vildsvin har kraftigare viltsmak. Serveras söta tillbehör till maten kla  LÄS MER
Kockens tips!

OBS! Vildsvin liksom annan fläskkött kan innehålla trikiner som kan ge en mycket obehaglig masksjukdom - trikinos. Kött som saluförs skall vara vetrinärbesiktigat och fritt från trikiner. Är köttet inte besiktigat skall det hettas upp till minst 75ºC för att döda trikinerna. Läs mer via länken ovan.

Kommentar
Om oss