Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammytterfilé

400,0 

gram

Gul lök

1,0 

styck

Morot

3,0 

styck

Palsternacka

1,0 

styck

Sötpotatis

1,0 

styck

Vatten till gryta

1,0 

liter

Kalvfond (konc)

4,0 

msk

Maizena

2,0 

tsk

Matolja (oliv) till stekning

1,0 

msk

Timjan (torkad)

 

 

Salt & peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

7 Deadly Zins Old Vine Zinfandel

Smakrikt rött vin
Pris: 115 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 493 gram)

Ingredienser

Lammytterfilé 400,0 gram  

Gul lök 1,0 styck  

Morot 3,0 styck  

Palsternacka 1,0 styck  

Sötpotatis 1,0 styck  

Vatten till gryta 1,0 liter  

Kalvfond (konc) 4,0 msk  

Maizena 2,0 tsk  

Matolja (oliv) till stekning 1,0 msk  

Timjan (torkad)  

Salt & peppar  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (40 min )

  1. Skala och skär lök i klyftor.
    Skala och skiva morötter.
    Skala och tärna palsternacka.
    Skala och tärna sötpotatis.
    Putsa lammfilén fri från senor.
    Klappa in salt, peppar och timjan på köttet.

  2. Hetta upp olivolja i stekkastrull på medelhög värme. Tillsätt alla grönsaker. Stek 4-5 minuter. Rör om några gånger.

  3. Tillsätt vatten+fond, salta och peppra. Blanda ut maizena med lite vatten och rör ner det i grytan. Låt puttra ca 5 minuter.

  4. Hetta upp matolja i en panna på medelhög värme. Bryn köttet runt om. Sänk värmen och efterstek 5-10 min under lock. Ta ur och låt vila i 10 minuter.

  5. Häll upp grönsakerna i tallrikar. Skär köttet i skivor och lägg över.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammgryta rapido - köttgryta av lammytterfilé

Annonser