Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Pot stickers - kinesiska färsknyten (plockmat)

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min

    • 12 Ingredienser

    • Medel

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 20 skiva

      Vårrulledeg (8x8 cm)
    • 250 gram

      Fläskfärs
    • 150 gram

      Svamp (ostronskivling)
    • 4 styck

      Salladslök
    • 100 gram

      Bambuskott (burk)
    • 1 msk

      Ingefära (färskriven)
    • 2 tsk

      Soja (kinesisk)
    • 2 tsk

      Sesamolja
    • 2 tsk

      Maizena
    • 0.50 tsk

      Salt
    • Tillbehör:
    •  

      Frityrolja
    •  

      t.ex. jordnötsolja
  • Gör så här:
    1. Mixa till fin smet i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen, dvs färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena.

    2. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg.
      Vik över den ena degkanten till en 3-kant.
      Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.

    3. Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.

    4. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.

    5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avsnitt pasta-/risrätter ej klar. Pågående arbete.Pastarätter är som regel smakrika, risrätter smakrika eller kryddiga. Pastasåser är ofta lätt söta och ofta kryddiga och ofta är också övriga tillbehör smak  LÄS MER
Kockens tips!

Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.

Kommentar
Om oss