Japansk misosoppa (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Japansk misosoppa (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 förp.

      Miso (koncentrat)
    • 50 gram

      Tofu (sojaost)
    • 12 blad

      Babyspenat (färsk)
    • 6 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Ta bort stjälkarna på spenaten.
      Skär tofu i tärningar.

    2. Häll vatten och misopulver i en kastrull.
      (Vattenmängd enligt förpackning).
      Tillsätt tofu och spenat.
      Låt koka upp.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Gröna rätter med sälta är sällan kraftigt salta. Rätterna är ofta gränsfall till att klassas som neutrala eller smakrika.  LÄS MER
Kockens tips!

Miso är en traditionell japansk sojaprodukt, vanligen framställd av soja och ris eller korn, salt och vatten. Miso finns att köpa i portions­påsar. Tofu är en sojaost som används på allehanda sätt i det japanska köket. Friteras, grillas, eller kokas i soppor och grytor.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Japansk misosoppa

Japansk misosoppa

10 minEnkelt

Om oss