Viltburgare med lingonketchup

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Viltburgare med lingonketchup

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Viltfärs

800,0 

gram

Hamburgerbröd

4,0 

styck

Gul lök

1,0 

styck

Tomater

2,0 

styck

Sallatsblad

4,0 

styck

Majonnäs

4,0 

msk

Salt & peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Sås:

 

Lingonsylt (rårörda)

1,0 

dl

Ketchup

2,0 

dl

Enbär

10,0 

styck

Gin

1,0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Rocca di Montemassi Sangiovese

Smakrikt rött vin
Pris: 239 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 418 gram)

Ingredienser

Viltfärs 800,0 gram  

Hamburgerbröd 4,0 styck  

Gul lök 1,0 styck  

Tomater 2,0 styck  

Sallatsblad 4,0 styck  

Majonnäs 4,0 msk  

Salt & peppar  

Matfett till stekning  

 

Sås:

Lingonsylt (rårörda) 1,0 dl  

Ketchup 2,0 dl  

Enbär 10,0 styck  

Gin 1,0 msk  

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (15 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomater. Ansa och tvätta sallat. Krossa enbären och blanda med ketchup, lingon och gin. Forma färsen till burgare, gärna med hjälp av en matring.

  2. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek hamburgarna på medelhög värme i cirka 5 minuter på ena sidan och 3 min på den andra. Salta och peppra.

  3. Lägg majonnäs och ett sallatsblad på undre brödhalvan. Bygg på med en skiva rå lök och tomatskivor. Lägg på hamburgaren och toppa med lingonketchup.

Kockens kommentar

För en smalare variant kan majonnäsen exkluderas eller bytas ut mot lättmajonnäs. Lingonketchup är en smakrik, sötsur sås vilket passar bra till viltkött. Välj alternativt någon annan kryddstark sås. Gin ger extra enbärssmak (kan utelämnas).

Fler recept inom Kött- & hamburgare

Liknande recept som Viltburgare med lingonketchup

Annonser