Hemkokt krabbaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Hemkokt krabba

  • 0 voting
    0Recension
    • 30 min( + 24 h )

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 styck

      Krabba (levande)
    • 3 liter

      Vatten till kokning
    • 100 gram

      Salt till kokning
    • 2 msk

      Dillfrö
    • 10 korn

      Vitpeppar (hel)
    • 1 kvist

      Timjan (färsk)
    • Tillbehör:
    • 12 skiva

      Vitt formbröd
    • 100 gram

      Hårdost
    • 2 dl

      Hovmästarsås
  • Gör så här:
    1. Koka upp lag, dvs vatten och kryddor i en stor kastrull. Låt koka i 10 minuter.

    2. Lägg i krabborna och låt koka i 20 minuter. Fyll på med varmt vatten vid behov, så att det täcker krabborna.

    3. Ta av kastrullen och låt krabborna svalna i lagen. Ställ kastrullen i kylskåp 24 timmar, eller lägg i en hink som ställs i kallt vatten.

    4. Ta ur krabborna och servera dem med rostat bröd, ost och hovmästarsås till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sälta är vanligt ihop med skaldjur. Kokta "naturella" skaldjur som räkor, kräftor, krabba och hummer är ganska salta även om vi kanske inte uppmärksammar detta på annat sätt än att man blir ganska törstig efter en sådan   LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Hemkokt hummer

Hemkokt hummer

20 minEnkelt

0 voting
Hemkokta kräftor

Hemkokta kräftor

1 h 40 minMedel

Om oss