Kokt spenat, stekt spenatBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Kokt spenat, stekt spenat

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 350 gram

      Spenatblad (färsk)
    •  

      el. fryst spenat
    •  

      Smör och/el. olivolja
    •  

      Salt
  • Gör så här:
    1. Kokt spenat

      Koka upp lättsaltat vatten.
      Skölj spenaten. Koka i 2-3 min.
      (Om spenaten är fryst kan den behöva koka i ytterligare någon minut).

      Skölj spenaten hastigt i kallt vatten för att avstanna kokning. Den skall fortfarande vara varm. Låt rinna av.
      Tillsätt en klick smör och lite salt.

    2. Stekt spenat

      Färsk babyspenat: Hetta upp en stekpanna med matfett. Lägg ner spenatbladen i pannan och stek ett par minuter under omröring. Salta lätt.

      Djupfryst spenat: Krama ur vätskan och stek sedan spenaten några minuter i matfett. Salta lätt.

KOCK: SpisaSpisa

Uppdragsgivare:www.spisa.nuwww.spisa.nu

Kockens tips!

Spenat är god och nyttig mat som är rik på C- och A-vitamin samt järn (men inte mer än i andra grönsaker, Karl-Alfred till trots. Spenat passar till många kött- fisk- och äggrätter.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Stuvad spenat

Stuvad spenat

15 minEnkelt

Om oss