LaxgratängBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Laxgratäng

  • 0 voting
    0Recension
    • 1 h 5 min

    • 9 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 500 gram

      Lax (varmrökt)
    • 3 styck

      Ägg
    • 2 msk

      Matfett (smör)
    • 3 dl

      Mjölk
    • 3 msk

      Vetemjöl
    • 1 krm

      Muskot (riven)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    •  

      Grönsallad
    •  

      Vitt matbröd
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 200 grader.
      Skär laxen i mindre bitar.
      Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.

    2. Smält smöret i en kastrull.
      Tillsätt mjöl under vispning.
      Späd med mjölken och låt koka upp.
      Låt sedan småkoka i 5 minuter.
      Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.

    3. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna.
      Häll över i en ugnssäker form.
      Sätt in i ugnen i ca 40 min till fin yta.

    4. Servera gärna med en grönsallad och vitt gott bröd till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Avgränsningen av milda fiskrätter mot andra smakgrupper är ofta svår. Att rätten är mild innebär inte att den är smaklös. En fisk som t.ex. röding har klar smakkaraktär, men måste ändå anses som mild. Rätterna i denna grupp ligger över genomsnittet för kraftfull mat, men är oftast snarare "medel" än  LÄS MER
Kommentar
Om oss