Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax (varmrökt)

500,0 

gram

Ägg

3,0 

styck

Matfett (smör)

2,0 

msk

Mjölk

3,0 

dl

Vetemjöl

3,0 

msk

Muskot (riven)

1,0 

krm

Salt & peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Baguette

1,0 

styck

Grönsallad

200,0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Kilkenny

Ljus medium ale
Pris: 15 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 350 gram)

Ingredienser

Lax (varmrökt) 500,0 gram  

Ägg 3,0 styck  

Matfett (smör) 2,0 msk  

Mjölk 3,0 dl  

Vetemjöl 3,0 msk  

Muskot (riven) 1,0 krm  

Salt & peppar  

 

Tillbehör:

Baguette 1,0 styck  

Grönsallad 200,0 gram  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (1 tim 5 min )

  1. Sätt ugnen på 200ºC.

  2. Skär laxen i mindre bitar.

  3. Skilj äggulor från äggvita och vispa äggvitan till hårt skum.

  4. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjöl under vispning. Späd med mjölken och låt koka upp. Låt sedan småkoka i 5 minuter. Salta (försiktigt, laxen är salt) och peppra. Smaksätt med muskot. Låt svalna.

  5. Rör ner äggulorna i smeten och blanda ner de vispade äggvitorna och laxbitarna. Häll över i en smord ugnssäker form. Sätt in i ugnen i cirka 40 minuter till fin yta.

Passar till

Grönsallad helt enkelt

Fler recept inom Fisk i ugn

Liknande recept som Laxgratäng

Annonser