Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Ljummen endivesallad med brieost och bacon (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 12 min

    • 6 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 200 gram

      Brieost
    • 2 styck

      Endivsallat
    • 12 skiva

      Bacon
    • Dressing:
    • 1 msk

      Cidervinäger
    • 3 dl

      Olivolja
    • Tillbehör:
    • 1 knippe

      Gräslök
  • Gör så här:
    1. Sätt ugnen på 250ºC.

    2. Skär endiverna i 5 cm stora skivor. Finhacka gräslök. Skär brien i bitar.

    3. Blanda dressing, dvs vinäger med olivolja.

    4. Stek bacon knaprig i panna.

    5. Lägg brien i ugnssäker form och sätt in i ugnen 1-2 minuter tills den börjar smälta.

    6. Blanda brie, bacon och endivesallat. Häll över dressing och garnera med gräslök.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Sallad är i sin natur besk och vissa sorter är speciellt beska t.ex. endive (se Varufakta Besk sallad). Beska kan skapa problem ihop med dryck, främst vin, men mildras av fett och syra som i en dressing. En kraftfull, fettrik anrättning dämpar också beskan. Äve  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Ljummen endivesallad
Om oss