Appelsauce - amerikansk brun äppelmosBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Appelsauce - amerikansk brun äppelmos

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 6 styck

      Äpple (syrligt)
    • 0.50 dl

      Strösocker
    • 1 tsk

      Kanel
    • 2 dl

      Vatten
  • Gör så här:
    1. Skala och kärna ur äpplen. Skär i bitar.

    2. Koka äpplen i vatten med socker och kanel på svag värme till lagom konsistens i cirka 8 minuter. Med fördel kokar man inte längre än att klumpar av äpplen fortfarande finns kvar.

    3. Rör om då och då, så att äpplena inte fastnar och blir brända. Tillsätt mer vatten om så behövs, så att det inte kokar torrt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kort hållbarhet. Fungerar väl som mellanmål eller efterrätt med mjölk. Att moset blir brunt, beror bl.a. på att äpplen mörknar snabbt. Vill man ha ljusare mos, tillsätter man 1 krm askorbinsyra (C-vitamin) eller 1 tsk konc. citronsaft.

Kommentar
Liknande recept
Om oss