Jordgubbar med vispgrädde och basilikaBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Jordgubbar med vispgrädde och basilika

  • 0 voting
    0Recension
    • 5 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 2 liter

      Jordgubbar (färska)
    • 3 dl

      Vispgrädde
    • 4 kvist

      Basilika
    •  

      Pudersocker
  • Gör så här:
    1. Skölj och snoppa jordgubbarna.
      Ta av basilikabladen från stjälkarna.

      Alternativ: finhacka basilikan.
       
    2. Lägg upp i djupa tallrikar och häll på vispgrädde.

      Tillsätt basilika och ströa pudersocker över.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Kockens tips!

Kommentar: Barn är sällan förtjusta i basilika, men för vuxna ger det en extra piff till anrättningen. Om man så önskar kan man lättvispa grädden med lite socker tillsatt.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Chévredip med basilika
Om oss