Grillade ostron (förrätt)Bild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillade ostron (förrätt)

  • 0 voting
    0Recension
    • 15 min

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 8 st stor

      Ostron
    • Tillbehör:
    •  

      Het chilipepparsås
    •  

      eller
    •  

      Tabascosås
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).

    2. Lägg ostronen på grillen och grilla 5-15 minuter beroende av storlek och tills de börjar öppna sig lite grann.

    3. Bryt upp ostronen och servera med stark chilpepparsås, eller stänk några droppar tabasco på ostronen.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Att tänka på när du väljer passande dryck

Magra, kryddiga skaldjursrätter är sällsynt. Vanligen är rätten allmänt smakrik eller så gör tillbehören rätten kraftfull. Gränsdragen är dock oftast svår. Kryddhetta, som i rätten chilikrabba, ställer krav på kryd  LÄS MER
Kockens tips!

Knacka med knogen på färska ostron som är lite öppna för att se om de lever. Om de då inte sluter sig, kasta dem. Ostron som inte öppnar sig efter tillagning kastas likaså.

Stora ostron passar bäst att grilla.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Grillade ostron

Grillade ostron

15 minEnkelt

Om oss