Grillad kumminsej i smörsåsBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad kumminsej i smörsås

  • 0 voting
    0Recension
    • 20 min

    • 7 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 600 gram

      Sej (filé)
    • 1 msk

      Matolja
    •  

      Kummin (hel)
    •  

      Salt & peppar
    • Tillbehör:
    • 150 gram

      Smör
    • 0.80 kilo

      Bakpotatis
    •  

      el. sötpotatis
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen. Mat som grillas bör vara rumstempererad.
       
    2. Pensla sejfiléerna med lite matolja. Strö kummin över fisken. Peppra.
       
    3. Förbered ev. andra tillbehör. Se sparata recept.
       
    4. Tvätta/borsta oskalad potatis. Skiva potatisen i halvtjocka skivor. Pensla med lite matolja. Krydda med kummin och lite salt.
       
    5. Smält smör i en kastrull på grillen.
       
    6. Grilla potatis ca 5 minuter på var sida.
      Grilla fisken cirka 3 minuter på var sida, till fin grillyta och tills den blivit genom­stekt.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

Alternativ

Grillbakad bakpotatis

Grillbakad bakpotatis

  • 3 h
  • 11 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Kryddiga fiskrätter kan vara kryddheta, eller tydligt kryddiga utan att i övrigt ha specifik smak eller smakrikedom. Kryddhetta i munnen åstadskoms av chili, pepparrot, kryddpeppar etc. Receptet Grillad thailax i folie är ett exempel på kryddhetta.   LÄS MER
Kockens tips!

Sej är en ganska fast och lite torr fisk som därför kan grillas direkt på grillen utan form. Se dock till att inte övergrilla den, för att den inte skall bli för torr och tråkig. Smält smör passar bra till den något torra fisken.

Om hel bakad potatis önskas är det en fördel om den förlagas i vanlig ugn om tillgång till sådan finns.

Kommentar
Liknande recept
0 voting
Béarnaise (smörsås)

Béarnaise (smörsås)

30 minAvancerat

Om oss