Grillad gravad laxBild av Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad gravad lax

  • 0 voting
    0Recension
    • 10 min( + 1 h )

    • 4 Ingredienser

    • Enkelt

  • Spara

  • Lägg till i lista

  • Betygsätt det

  • Dela

  • Ingredienser

    4 Antal portioner

    • 4 bit

      Lax (gravad)
    • 1 dl

      Gravlaxsås
    • Tillbehör:
    •  

      Sallad till maten?
    •  

      Potatis till maten?
  • Gör så här:
    1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
       
    2. Förbered tillbehör till maten.
       
    3. Lägg laxskivorna med skinnsidan nedåt och grilla cirka 5 min utan lock. Vänd ej.

      Laxen skall ljusna pga grillningen upp till halva fisken. Den skall fortfarande vara halvrå (gravad) vid servering.
       
    4. Servera med gravlaxsås och gärna kokt eller stuvad potatis till.

KOCK: PetterPetter

Uppdragsgivare:spisa.nuspisa.nu

PASSAR TILL

Kokt potatis - grundrecept

Kokt potatis - grundrecept

  • 30 min
  • 2 Ingredienser
  • Enkelt
Att tänka på när du väljer passande dryck

Smakrika råa fiskrätter är bl.a. gravad fisk, sushi och olika sillsallader. Gravad fisk är som regel tydligt salt-söt och sillsallader har ofta bred smakupplevelse. Sushi räknas till denna grupp pga av tillbehören. Soja ger sälta, inlagd ingef&  LÄS MER
Kommentar
Liknande recept
0 voting
Sallad med gravad lax
0 voting
Gravad lax & andra fiskar
Om oss