Grillad gravad lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu

Grillad gravad lax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lax (gravad)

4,0 

bitar

Gravlaxsås

1,0 

dl

 

Tillbehör:

 

Potatis

0,8 

kilo

Sallat

200,0 

gram

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Gustave Lorentz Riesling Réserve

Torrt friskt vitt vin
Pris: 89 kr

Fler dryckestips

(Portionsvikt: 392 gram)

Ingredienser

Lax (gravad) 4,0 bitar  

Gravlaxsås 1,0 dl  

 

Tillbehör:

Potatis 0,8 kilo  

Sallat 200,0 gram  

 

Kock: Petter

Uppdragsgivare: Spisa.nu

Tillagning (10 min + 1 tim )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).

  2. Förbered tillbehör till maten.

  3. Lägg laxskivorna med skinnsidan nedåt och grilla cirka 5 minuter utan lock. Vänd ej. Laxen skall ljusna pga grillningen upp till halva fisken. Den skall fortfarande vara halvrå (gravad) vid servering.

  4. Servera med gravlaxsås och gärna kokt eller stuvad potatis till.

PASSAR TILL

Hemgjord gravlaxsås

Stuvad potatis

Kokt potatis

Fler recept inom Grillad fisk

Liknande recept som Grillad gravad lax

Annonser