Hjärtsallat

Hjärtsallat

(gemsallat)

Engelsk översättning sucrine, sweet gem, little gem

Spansk översättning cogollos

Hjärtsallat, som också benämnd sweet gem (söt ädelsten) eller little gem, är en förädlad isbergs­sallat och tillhör den nya odlartrenden att utveckla minisallater. Sallaten är små fasta bladsamlingar. Vikt cirka 65 gram per styck.

Odling: Hjärtsallat kan odlas på friland, i växthus och i kruka på balkong eller innomhus. Se Odla minisallat.


ANVÄNDNING

Hjärtsallat är krispig, lätt sötaktig och smakrikare än  isbergssallat. Den används som vanlig sallat. Man kan med fördel göra tapas av dem, helt enkelt halverade med vinegrettsås (se recept Cogollos), eller dekorerade med fyllningar av skinka, tonfisk etc. Fräscht, trendigt, enkelt och gott.

Alternativ: Isbergssallat.
Säsong: Till och från året om i butik.
Förvaras i kylskåp 1-8ºC, helst i plastpåse. Hållbar i upp till 1 vecka.

Recept med Hjärtsallat

Det finns 7 recept med Hjärtsallat

Annonser